Meteen naar de inhoud
basralocus

Gezaagd hout

Basralocus

Het kernhout van Basralocus is goud-, roest- of purperbruin van kleur met meestal een bruinrode gloed. Het steekt duidelijk af tegen het 30-60 mm brede spint dat in verse toestand lichtgrijs van kleur is en na blootstelling aan het daglicht roodbruin van kleur wordt.

Basralocus

Eigenschappen

Algemeen

Botanische naam: Dicorynia guianensis
ATIBT benaming: Basralocus
Overige benamingen: Angélique

Kwaliteitseisen

Kwaliteitsrichtlijnen voor beslagen palen van tropisch hout staan genoemd in de NEN 5493 ‘Kwaliteitseisen voor loofhout in grond-, weg- en waterbouwkundige werken en andere constructieve toepassingen’.

Toepassingen

Door zijn paalwormbestendigheid en sterkte is basralocus bij uitstek bruikbaar als paalhout en constructiehout in de waterbouw, zoals voor remmingwerken, steigers, gordingen en strandhoofden. In de productielanden wordt het ook voor meubelen gebruikt, waarvoor dan het lichtere hout wordt uitgezocht.

Duurzaamheid

Weerstand tegen schimmels: klasse 2 (duurzaam); de eigenschappen voor deze soort zijn echter zeer variabel, hoe zwaarder het hout hoe duurzamer. Weerstand tegen dierlijke organismen: Termieten klasse M (matig duurzaam), Marineboorders klasse D (spint en kernhout zeer duurzaam).

Volumieke massa

(660)-720-750-(900) kg/m3 bij 12% vochtgehalte Vers 1000-1150 kg/m3
bron: Houtvademecum © 2010 Centrum Hout Almere, 10e herziene druk

Basralocus

Meer informatie?

Laat uw gegevens achter in dit formulier en we nemen contact met u op.