Ga naar de inhoud
Home » Hupkes Houthandel Dieren B.V. en Wijma Kampen B.V. voornemens om te fuseren

Hupkes Houthandel Dieren B.V. en Wijma Kampen B.V. voornemens om te fuseren

  • door

PERSBERICHT

Hupkes Houthandel Dieren B.V. en Wijma Kampen B.V. zijn voornemens te fuseren. Zij willen verder gaan onder de naam Hupkes Wijma B.V. Op dit moment worden de laatste details ingevuld, waarna de fusie naar verwachting gedurende de maand april afgerond wordt; vooruitlopend hierop wordt er een commerciële samenwerking gestart. Het besluit om de twee weerkmaatschappijen te fuseren komt van de aandeelhouders van Hupkes Beheer B.V. en van de Koninklijke Houthandel G. Wijma & Zonen B.V. Door het bundelen van de krachten onstaat er een sterke verbetering van het aanbod, van bron tot eindproduct. Gezamenlijk zijn de fusiepartners goed voor een omzet van boven de 40 miljoen euro.

Complementaire bedrijven
De bedrijven zijn deels overlappend en deels complementair in hun aanbod en vullen elkaars sterke punten naadloos aan. De twee ondernemingen zijn gericht op het leveren van hardhoutproducten met name gericht op de sector grond-, weg-, en waterbouw. Deze fusie maakt het mogelijk om op elke aanvraag een passende offerte te bieden. De productiebedrijven in Dieren (Hupkes) en Kampen (Wijma) blijven bestaan.

Aantrekkelijk partnerschap
Samengevat resulteert deze fusie tussen beide bedrijven in een toegenomen efficiëntie van managementcapaciteit, wordt personeel beter ingezet en is de productieoutput hoger. Een en ander leidt tot een verbetering van de flexibiliteit, verhoging van de snelheid en verbetering van de service. Hierdoor ontstaat voor de markt een aantrekkelijkere leverancier. De start van de fusie bestaat uit het bundelen van de commerciële activiteiten, waarbij beide bedrijven op eigen locatie hun productieactiviteiten voortzetten.

Over Hupkes Houthandel
Hupkes Houthandel Dieren B.V. is een zagerij en schaverij gespecialiseerd in het produceren van zwaar bestekhout, dat gecertificeerd duurzaam geproduceerd is. Dat doen zij voor de waterbouw, tuin- en landschapsinrichting, infrastructuur, woning- en utiliteitsbouw en specials. Men is in staat om zeer grote kopmaten te zagen en te bewerken tot een lengte van 15 meter. Daarnaast focussen zij zich op gerecycled hout en palen. Hupkes is als onderneming al 102 jaar oud. Het personeelsbestand bestaat uit 40 mensen.

Over Wijma Kampen B.V.
Wijma Kampen B.V., een bedrijf waar 67 mensen werkzaam zijn, maakt producten uit hoogwaardige FSC gecertificeerde hardhoutsoorten. Vier generaties hebben in meer dan 120 jaar een rijke ervaring opgebouwd in het vervaardigen van complexe productoplossingen en turnkeyprojecten. Wijma Kampen B.V. is één van de werkmaatschappijen van Koninklijke Houthandel G. Wijma & Zonen B.V.