Ga naar de inhoud

...een naam in hout geschreven

Koninklijke Houthandel G. Wijma & Zonen

Koninklijke kroon

Impressie

Wijma door de jaren heen

1897 Founding of "Oosterlaan" steam-powered sawmill
1897 Oprichting Stoomhoutzagerij
Wijma-2021.05.18-7000
2021 Vestiging in Kampen
1972 Production site in Kampen
1972 Vestiging in Kampen
Wijma-2021.05.18-7006
2021 Houtopslag
1960 Founding of Wijma KG
1960 Oprichting Wijma KG
Wijma-2021.05.18-7904
2021 Zagerij
Wijma-2021.05.18-7874

Internationale Houthandel Wijma

Mooie en intelligente producten

Wijma maakt mooie en intelligente producten uit hoogwaardige tropische hardhoutsoorten.

Vier generaties hebben in meer dan 120 jaar een rijke ervaring opgebouwd in het bewerken van houtsoorten uit tropische bossen. Wijma betrekt o.a. hout uit West-Afrika, waarvan een groot deel FSC®-gecertificeerd is.
Een netwerk van verkoopkantoren zorgt vervolgens voor de wereldwijde verkoop en verspreiding van de eindproducten.

Centraal in al ons denken en handelen staat verantwoord geproduceerd hardhout. Het is ons specialisme, onze drijfveer en onze passie.

target2

Missie

Door zich in te zetten voor verantwoord bosbeheer en houtgebruik behartigt Wijma de belangen van mens en aarde. Ons beleid is gebaseerd op vaste normen en waarden, vormgegeven en gedragen door geëngageerde en getalenteerde medewerkers.

Wijma is een verantwoordelijke, sociale en tevens succesvolle producent van Afrikaans loofhout. Een aansprekende werkgever en deskundige zakenpartner met focus op continuïteit, duurzaamheid, kwaliteit en normbesef. Wijma wil in alle opzichten en voor iedereen een betrouwbare schakel zijn in de keten van bos tot gereed product.

Visie

Wijma vervult haar rol in het maatschappelijke verkeer door een pro-actieve en transparante opstelling;
Wijma houdt rekening met de belangen van medewerkers, ook ten aanzien van hun veiligheid;
Wijma investeert in de educatie en talenten van mensen; verdiept en verbreedt hun kennis en vakmanschap;
Wijma is een sociale werkgever die op basis van een gezond rendement op het geïnvesteerde vermogen continuïteit kan bieden;

Wijma gaat verstandig om met de haar ter beschikking staande grondstof, werkt aan volledige transparantie ten aanzien van de herkomst van haar hout en mijdt illegale houtstromen;
Wijma streeft naar internationaal erkende gecertificeerde legaliteit van door haar geëxploiteerde bossen;
Wijma werkt permanent aan het vervolmaken van verantwoord bosbeheer, bij voorkeur volgens de principes en indicatoren van FSC;
Wijma stimuleert het gebruik van hout dat aantoonbaar afkomstig is uit verantwoord beheerde bossen;

Wijma toetst haar beleid voortdurend op winstgevendheid; een doortastend management is verantwoordelijk voor de sturing daarvan; Alleen een goede financiële draagkracht en een gezond rendement zullen Wijma in staat stellen naast economische winst, ook maatschappelijke winst na te streven; Wijma werkt aan een internationaal perspectief, passend bij het mondiale karakter van de houthandel; Wijma focust op de markt, beschouwt die als vanzelfsprekend leidend;

Bedrijfssegmenten

Activiteiten

De Wijma Groep heeft zich gespecialiseerd in de volgende 5 segmenten:

1

Producten voor de Grond-, Weg- en Waterbouw

Afrikaanse hardhoutsoorten als Azobé, Tali of Okan zijn op grond van hun fysische eigenschappen bij uitstek geschikt voor de verwerking in de Grond-, Weg- en Waterbouw (GWW). Wij bieden een professioneel assortiment aan producten, dat uitstekend bestand is tegen direct grond- en watercontact. Damwandprofielen, beschoeiingen, steigers, spoorbielzen of draglineschotten maken daar bijvoorbeeld deel van uit.

2

Geprefabriceerde producten en projecten

Galerijen, bordessen, vlonders en dragende constructies, geluidscherm- en geleiderailsystemen of sluisdeuren: wij bieden talloze systeemoplossingen. De mogelijkheden zijn grenzeloos en het eindresultaat heeft uitstraling. De Wijma projectafdeling is inzetbaar op het complete traject: advisering vanaf het begin met betrekking tot houtsoorten en constructieve details, uitwerking van constructieberekeningen en detailtekeningen na opdrachtverstrekking tot en met de levering van prefab-constructies voor een efficiënte montage door uw of onze eigen opbouwteams.

3

Producten voor de bouw van trailer- en podiumvloeren

Daar waar vloeren een bijzondere last moeten kunnen dragen, is Wijma uw aanspreekpunt. Vloeren voor trailers en podia worden in serieproductie vervaardigd of op maat gemaakt, bijvoorbeeld uit Keruing massiefhout of multiplex plaatmateriaal. Wijma begeleidt het gehele project van deskundige advisering over vloertoepassingen tot en met de levering van een op maat gemaakte kit.

4

Tuinhout

Van duurzame plantstokken, tijdloze tuinschermen tot en met hoogwaardige dekdelen voor uw terras kunnen wij putten uit een klein maar fijn assortiment van tuinhout producten uit bijvoorbeeld Tali, Padouk of Europees Eiken. Ontwikkel als distributeur uw eigen FSC-, of PEFC-gecertificeerd assortiment samen met ons, kant en klaar verpakt voor de detailhandel.

5

Diverse houtsoorten

Houtsoorten voor kozijnen, gezaagd hout voor lijstwerk of kwalitatief hoogstaande interieurbouw; de Wijma Groep produceert gezaagd hout voor vele toepassingen. Met de noodzakelijke kennis over iedere specifieke houtsoort kunnen wij u gezaagd hout leveren, bijvoorbeeld Sipo, Sapeli, Iroko, Moabi, Khaya, Samba en vele andere houtsoorten.

Werken bij

Praktijkervaring, excursies & vacatures

Vacatures

Voor meer informatie over openstaande vacatures bij Wijma verwijzen wij naar onderstaand overzicht.

Praktijkervaring voor scholieren en studenten

Wijma ziet het opleiden van gekwalificeerd personeel als een gezamenlijke verantwoordelijkheid van onderwijs en arbeidsmarkt. Wijma wil scholieren en studenten de gelegenheid bieden praktijkervaring op te doen om op deze wijze aan de eindtermen of -kwalificaties van hun opleiding te voldoen.

Excursies bij Wijma

Daarnaast zetten wij onze deuren graag open voor scholieren en studenten (en natuurlijk ook hun docenten en/of decanen) die willen kennismaken met onze onderneming en onze (hout)activiteiten. Wij ontvangen u graag voor een excursie (presentatie en rondleiding). Ook het geven van gastlessen en colleges behoort tot de mogelijkheden. Laat dan hieronder uw e-mail adres achter. Wij leveren graag maatwerk en staan u dan ook graag te woord om tot een passend programma te komen. Aarzelt u svp niet om contact op te nemen om uw wensen en onze mogelijkheden te bespreken!

Meer dan 120 jaar ervaring

Historie