Ga naar de inhoud
Hekwerken

Projecten B&U

Hekwerken

Wijma levert tropisch hardhout met een hoge duurzaamheidsklasse voor hekwerken of afrasteringen. Voor deze hekwerken zijn palen en planken in de houtsoorten Azobé of Okan geschikt. Wijma produceert zelf in Kameroen waar deze houtsoorten op wens met een FSC label geleverd kunnen worden.

Afmetingen hekwerken

Voor palen voor deze hekwerken hebben wij standaard ook in voorraad in de genoemde houtsoorten in de afmetingen: 60 x 60 mm, 70 x 70 mm of 80 x 80 mm. Uiteraard zijn alle afmetingen voor uw hekwerken mogelijk. Hekwerken bedoeld als prefab element in bijvoorbeeld Bilinga of Eiken worden eveneens door ons gemaakt en geleverd. 
De zware palen voor hekwerken zijn natuurlijk ook geen probleem daar we ook gewend zijn om grotere afmetingen in de tropische hardhoutsoorten en eiken voor de weg- en waterbouw te leveren.

Standaard programma hekwerken

Planken met afgeronde hoeken, palen met passende doorgestoken gaten voor hekwerken rondom het land zijn eveneens onderdeel van ons standaard programma. Veel van de tropische hardhoutsoorten zoals Azobé en Tali worden niet aangevreten door de paarden.

Projecten hekwerken

Houten kolommen voor de woningbouw

Wijma is een gereputeerde leverancier van geprefabriceerde galerij- en bordeselementen voor de woningbouw.
Meestal worden dan ook houten kolommen toegepast. Deze houten kolommen maken de constructie af. De keuze om houten kolommen toe te passen in tropisch hardhout is een goede op het gebied van onderhoudsarm, sterkte, levensduur maar zeker ook zijn de houten kolommen brandbestendig en tot hele hoge mate hufterproof. In ons houtbouwconcept is de fraaie houten kolom ook erg economisch tijdens de montage op locatie. Ecologisch verantwoord aan de bron maakt houten kolommen in de houtsoorten Azobé of Bilinga een geweldige keuze.

Totaal houtbouwconcept houten kolommen voor de woningbouw

Ook interessant is het totaal houtbouwconcept bestaande uit houten kolommen, galerijen en bordessen op gebied van de prijs in vergelijking met bijvoorbeeld staal en beton. Eigen houtproductie aan de bron, moderne bewerkingsfaciliteiten in Kampen, veel kennis en kunde bij de projectenafdeling is de combinatie om flexibel, snel en competitief te werken. De houten kolommen kunnen ook in vrijwel elke afmeting gezaagd en geschaafd worden. Wilt u een stoer uiterlijk met forse houten kolommen of juist een slanke constructie…Alles is mogelijk.

Hekwerken

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met: Wijma Kampen B.V. telefoonnummer: 038-3316444 of per mail: wijma@wijma.com.

Laat uw gegevens achter in dit formulier en we nemen contact met u op.