Ga naar de inhoud
geleiderail Oss

Projecten GWW

Geleiderrail

Mooi, solide en duurzaam: geleiderail van hardhout. “een juweel van een rail!”
Als ervaren en veelzijdig hardhoutleverancier heeft Wijma een ?ink aantal pluspunten. Wijma heeft eigen bosconcessies, u hebt daarmee rechtstreeks toegang tot de bron in Afrika! Wijma is ook al jaren vertrouwd met allerhande bewerkingen en het ontwerpen en leveren van houten constructies waaronder een houten vangrail.

Geleiderail

De hardhouten vangrail is uitgebreid getest en zij kan langs Rijks- en Provincial wegen toegepast worden. Deze “impact tests” zijn uitgevoerd met een personenauto en een bus. Deze voertuigen worden op de genormeerde snelheid en aanrijhoek gebracht door een zware truck (trekker).

De houten vangrail is ontwikkeld om de belasting op het milieu te verminderen. De hernieuwbare eigenschappen van hout zijn de uitgangspunten voor het duurzame ontwerp van de geleiderail. De levenscyclus van hout in het algemeen is zo goed dat hout eigenlijk het enige CO2 neutrale bouwmateriaal ter wereld is. Een geweldig duurzaam alternatief voor staal, beton en kunststof.

Herkomst hout houten vangrail
Natuurlijk moet het hout geoogst worden uit goed en verantwoord beheerde bossen. Alle sociaal culturele, economische en ecologische aspecten rondom en in het bos zijn van belang. Certi?cering systemen als de Forest Stewardship Council (FSC®) garanderen dat de herkomst van dit “goedhout” uit deze bossen komt. Een verantwoorde manier om hout toe te passen; CO2 neutraal en er verdwijnt geen tropisch regenwoud!

Test houten vangrail
De houten vangrail is in 2010 full scale getest conform vigerende normen op het RDW testterrein te Lelystad door TÜV Rheinland TNO Automotive. De hardhouten vangrail voldoet aan klasse H2-W5 en met name de ASI waarde, die de impact van een aanrijding op de bestuurder weergeeft is zeer goed.

Houtsoorten houten vangrail
Alle houten onderdelen zijn van FSC gecerti?ceerd tropisch hardhout gemaakt. Voor de constructieonderdelen wordt de houtsoort Azobé ingezet. Al jaren bekend voor sluisdeuren, bruggen, fenderbalken en damwanden. De gebogen stukken zijn van Angelim Vermelho.

Emissie houten vangrail
Het terugdringen van de emissie van zink naar bodem, grond en oppervlaktewater en het verhogen van het gebruik van verantwoord geproduceerd en CO2 neutraal hout in de GWW maakt de hardhouten vangrail een bewust gekozen ontwerp, dat goed functioneert en er mooi uitziet. Dit sluit goed aan bij alle beleidsprogramma’s om het gebruik van hernieuwbare grondstoffen te bevorderen. Heeft u vragen of wilt u advies dan kunt u contact opnemen met de Projectafdeling van Wijma Kampen B.V. Zij adviseren u graag over onze houten vangrail!

Projecten geleiderail

Geleiderrail

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met: Wijma Kampen B.V. telefoonnummer: 038-3316444 of per mail: wijma@wijma.com.

Laat uw gegevens achter in dit formulier en we nemen contact met u op.