Meteen naar de inhoud
diversen-1-3-16-044-steigers-web

Projecten GWW

Steigers

In waterrijk land als Nederland vinden we veel houten steigers, houten steigers al dan niet drijvend, in jachthavens of vele houten steigers om aan te leggen aan onze vele plassen. Houten steigers blijven een verantwoorde constructie. Zeker nu al het tropische hout te leveren is met een FSC label.

Houtsoorten houten steigers

De houtsoorten, Azobé, Groenhard, Okan, Bilinga en/of Evuess zijn allemaal prachtige en duurzame houtsoorten die sinds 2005 uit Afrika met een FSC label leverbaar zijn. Deze houtsoorten zijn bij uitstek geschikt en verantwoord voor houten steigers. Afmeerpalen of fundatiepalen voor deze houten steigers, zijn eveneens ook in de langere lengtes leverbaar. Nu er FSC gecertificeerde bossen zijn is het ook belangrijk dat de houtsoorten die daar geoogst worden dan ook hun toepassing vinden in beschoeiingen, bruggen, geluidswanden, geleiderails, remmingwerken en natuurlijk ook houten steigers.

Alternatieven houten steigers

Alternatieve producten als kunststof en staal voor houten steigers zijn ontstaan doordat er in het begin van het FSC certificeringsproces leverproblemen ontstonden Deze problemen zijn al lang opgelost. Wijma en ook andere houtproducenten beheren inmiddels miljoenen hectares FSC gecertificeerde bossen. Om dit ook in de toekomst mogelijk te blijven maken is het nodig om de houtsoorten die uit deze bossen komen ook toe te passen. Wij zien daarom uw aanvragen voor houten steigers of onderdelen daarvan graag tegemoet.

Projecten houten steigers

Steigers

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met: Wijma Kampen B.V. telefoonnummer: 038-3316444 of per mail: wijma@wijma.com.

Laat uw gegevens achter in dit formulier en we nemen contact met u op.