Meteen naar de inhoud
Tuibruggen

Projecten GWW

Tuibruggen

De hoofdcontructie van een tuibrug bestaat uit een loopdek, welke is opgehangen aan schuinoplopende tuien die via de bovenzijde van pilonen naar de landhoofden worden geleid. Behoudens de tuien kunnen alle onderdelen in hout worden uitgevoerd, waarbij vrije overspanningen mogelijk zijn tot wel 90 meter. Een tuibrug kan zowel met 1 als 2 pilonen worden uitgevoerd, waarbij met de vorm van de piloon gevarieerd kan worden, bv een A vorm.

Tuibruggen

Een tuibrug kan men omschrijven als een brug waarvan de rijvloerconstructie (liggers en dek) verend is opgehangen aan tuien, dat zijn schuin lopende stalen draagkabels. De tuien worden gesteund door één of meer pylonen, gesitueerd ter plaatse van de landhoofden / pijlers, welke fungeren als de vaste ondersteuningen. Afhankelijk van de plaats en aantal van de pylonen onderscheidt met symmetrische vormen van de tuibrug In het verloop van de tuien is variatie mogelijk vanaf de pyloon naar de hoofdliggers, waaiertype of harptype. Omdat de stalen tuien een geringe buigstijfheid bezitten (buigslap) zullen deze ten gunste van het eigen gewicht doorhangen, afhankelijk van de grootte van de trekkracht die op de uiteinden van de tui wordt uitgeoefend.

Projecten bruggen

Eindproducten tuibruggen

brug_1
Houten bruggen

Tuibruggen

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met: Wijma Kampen B.V. telefoonnummer: 038-3316444 of per mail: wijma@wijma.com.

Laat uw gegevens achter in dit formulier en we nemen contact met u op.