Ga naar de inhoud
Vakwerk brug

Projecten GWW

Vakwerk brug

Een vakwerk brug is de oplossing in hout. Sterke tropische hardhoutsoorten zijn hiervoor het meest geschikt. Wijma kiest daarom voor de bewezen houtsoort Azobé al dan niet met FSC label uit eigen bronnen in Kameroen.

Principe vakwerk brug

Een vakwerk brug bestaat uit vormvaste driehoeken, waardoor er een constructie ontstaat die zeer stijf is en waardoor zo min mogelijk materiaal wordt toegepast. In een vakwerk brug is het loopdek veelal tussen de vakwerken gemonteerd zodat ze ook dienst doen als leuning. Daardoor wordt de hoogte van de vakwerk brug dat wil zeggen bovenkant van het loopdek tot aan de onderzijde van de ligger flink beperkt. Wijma levert de vakwerkbrug met vrije overspanningen tot circa 40 meter.

Vakwerk brug en engineering

Onze afdeling projecten heeft veel kennis en kunde in huis op het gebied van houten constructies, zo ook de vakwerk brug. Onze ervaren constructeurs zijn betrokken van ontwerp tot en met plaatsing van grote houten constructies als designbruggen, sluisdeuren, geleiderail langs wegen, geluidswanden en fenderconstructies.

Projecten bruggen

Eindproducten bruggen

brug_1
Houten bruggen

Vakwerk brug

Meer informatie?

Wilt u meer weten over onze mogelijkheden, dan kunt u contact opnemen met: Wijma Kampen B.V. telefoonnummer: 038-3316444 of per mail: wijma@wijma.com.

Laat uw gegevens achter in dit formulier en we nemen contact met u op.