Ga naar de inhoud
Home » Wijma Kampen wint FSC project award met 300 meter lange brug in België

Wijma Kampen wint FSC project award met 300 meter lange brug in België

Wijma Kampen wint FSC Project award België 2021!
Voor de derde keer heeft FSC België in 2021 de Belgische FSC-Project Awards gehouden. Door corona is de uitreiking van de award uitgesteld.

Via deze Awards wil FSC België niet alleen voorbeeldprojecten in de kijker zetten, maar ook aantonen dat bouwen met FSC-gecertificeerde houtproducten een dagelijkse realiteit kan zijn, met een direct positieve impact op vlak van verantwoord bosbeheer wereldwijd.

Wijma Kampen B.V. heeft de FSC Project Award België 2021 gewonnen met de prachtige fiets- en voetgangersbrug “Fietsen door de Heide”.
De brug is gebouwd in samenwerking met Besix (hoofdaannemer), Provincie Limburg (opdrachtgever), Maat ontwerpers en Witteveen en Bos (architecten).

Wijma heeft de brug geëngineerd en in prefab-onderdelen geleverd en is door onze bekwame vaklieden ter plekke gemonteerd. De draagconstructie van Fietsen door de Heide, met zijn unieke fietsbeleving is gemaakt van 100% FSC Azobé. De wandpanelen zijn gemaakt van behandeld naaldhout, FSC mixed credit. De rijbaan is gemaakt van betonnen roosters.

De hardhouten brug is maar liefst bijna 300 meter lang en 3,5 meter breed, waarin 1 hoofdoverspanning van 15 meter lengte.

De brug is in mei 2021 feestelijk geopend. Wij zijn supertrots dat wij aan deze mooie brug meegewerkt hebben!